Tarts velünk Te is! Kattints a fenti narancs színű Regisztrálj! gombra!

Regisztrált magánszemélyek

Abrudbányay Gabriella

Almási Jánosné
Szelektív hulladékgyűjtés Komposztálás Csap elzárása fogmosás, hajmosás, zuhanyzás közben

Ambrus Ágnes Napocska
Szelektív hulladékgyűjtés Energiatakarékos izzókat használok Gyűjtöm az esővizet Inkább zuhanyzom

Aradi Anita
Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, ha tehetem gyalog megyek, kevesebb húst fogyasztok, mindig van nálam vászon szatyor, nem vásárolok több élelmiszert, mint amennyire szükségem van és a maradékot felhasználom, nem folyatom fölöslegesen a vízcsapot, amit lehet újból használok, ha valami elromlik,megjavíttatom.

Auxi Katalin

Bagány Márta
A családommal szelektíven gyűjtjük a műanyagüvegeket, egyéb háztartási műanyag hulladékot és papírt. Zuhanyzás közben elzárjuk a vizet, azokban a helységekben, ahol nem tartózkodunk, lekapcsoljuk a villanyt. Konyhakertet csináltam az erkélyen, hogy a friss zöldséget itthon termesszem. Nem használunk ünnepekkor feleslegesen díszcsomagolást. Kosárral és saját szatyrokkal járok bevásárolni, nem veszek bevásárlószatyrot. Környezetbarát tisztítószereket használunk. A húsfogyasztást drasztikusan lecsökkentettük, előnyben részesítjük a vegetáriánus és vegán étkezés elemeit. A kozmetikai termékeknél különösen fontos szempont az ökológiailag megbízható jelzés vagy a biotermék feltűntetés.

Bagi Erika

Bakos Henriett

Baksa Antónió

Baksa Klára

Balázs Erzsébet
Szelektív hulladékgyűjtés, felmosóvíz második "élete", energiatakarékos izzók, standby kikapcsolása, zuhanyozás fürdés helyett, fogmosáskor nem golyik a csap, mosogatás álló vzben.kertlocsolás kútról

Balla András

Balogh Gábor
Szelektív szemétgyűjtés Energiatakarékos izzók használata Nem vásárolunk műanyag bevásárló szatyrot Lebomló szívószálat használunk

Balogh Szilvia
Ecetet használok takarításkor, szelektíven gyűjtöm a szemetet. Újratöltöm a tisztítószereket, mosogatószereket. Vászonzsákot használok a mindennapokban. Saját éthordót tartok magamnál és nem kérek műanyagot. Figyelek a víz- és áramfogyasztásomra.

Bánszki Bettina
Hetente alapvetően 2-3 nap eszem húst, a Nagyböjt időszakában egyáltalán nem. Vászonzacskót, energiatakarékos izzót használok, igyekszem a műanyag csomagolású termékeket mellőzni. Újonnan a sampont próbálom kiiktatni életemből. Fogmosás közben elzárom a csapot. Ha nem muszáj, nem sminkelek, természetes arcápoló szereket használok.

Baráthné Bátai Beatrix
A környezetem védelmében: - szelektáltan gyűjtöm a szemetet, - komposztálok, - energia takarékos égőt használok, - eső vízzel locsolok (ciszterna, hordó) - víztakarékos WC tartályom és a csapom van. - az öblítő vízzel felmosok, - vásárláskor saját vászon táskát és zsákokat viszek. Nem veszek műanyag zacskót - saját poharam van, ha kávézóba megyek, nem fogadok el műanyag poharat, - újra papírra gépelek és a másik oldalára nyomtatok ha már nem használom, - az elhasznált elemeket gyűjtőbe viszem, - a kinőtt használt ruhát tovább adom. - születés- és névnapokra magam készítek ajándékot.

Barna Beáta
Szelektív hulladékgyűjtés, energiatakarékos izzók, újrahasznosítás csomagoláskor, dekorációhoz. Fenntarthatósági témahét szervezése az iskolában, hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási projektet szervezése.

Barta Amina
Fogmosás közben elzárom a csapot,szelektíven gyűjtöm a szemetet.

Belányi-Sztraka Éva
- szelektív hulladékgyűjtés - energiatakarékos izzók - környezetbarát tisztítószerek

Benkő Zsuzsanna
Kis lépésekben haladok, és folyamatosan nyitva tartom a szemem, hogy újabb trükköket lessek el. Zuhanyzásnál elzárom a vizet szappanozás közben,fogmosáskor és mosogatásnál sem folyik fölöslegesen. Átálltam környezetkímélő tisztítószerekre. Ecetet használok fertőtlenítésre, vízkö ellen és öblítő helyett is ecetes mosóparfümös vizet teszek a mosógépbe. Mosószódával,mosódióval mosok. Szelektíven gyűjtöm a szemetet. Így vettem észre,hogy rengeteg műanyag kerül a háztartásba. Most tartok ott,hogy igyekszem olyan termékeket venni, amik csomagolás mentesek, vagy újrahasznosítható csomagolásúak. Varrtam kisebb vászon zacskókat, és műanyag zacskó helyett ezeket használom a piacon, boltban.

ugrás a oldalra következő »

 

 

Töltsd le a WWF Föld Órája 2019 arculati elemeit!
 

TÖLTSD LE!

Nézd meg, hogy a világ más tájain mit tesznek az emberek a Föld Órájáért és a fenntarható jövőért!

Earth Hour

Kapcsolódj! Föld Órája online

FacebookInstagram